Д-р Кйера Магалди е родом от Южна Италия. Завършила е медицина

...
Д-р Кйера Магалди е родом от Южна Италия. Завършила е медицина
Коментари Харесай

Покъртителен разказ за борбата срещу COVID-19 от лекарка в Швеция

 Д-р Кйера Магалди е родом от Южна Италия. Завършила е медицина в България, а от година живее в Швеция. С експлоадирането на пандемията, 27-годишната жена се отхвърля от проектите си за специализация в скандинавската страна и застава на първа линия като доктор доброволец в болница в Кремона, Северна Италия. Всеки ден се среща със гибелта, но вижда и светлината в края на тунела.

" Днес е един добър ден, доколкото до момента никой не е умрял. Утре ще изпишем двама или трима пациенти. Имали сме и други такива дни през последния месец, само че за жалост не повече от 3-4. В същото време, съгласно пресата, положението тук, в Северна Италия, стартира да се стабилизира. Броят на инфектираните понижава за сметка на излекуваните, само че все така опасността не е минала. Трябва да бъдем доста деликатни и търпеливо да останем по домовете си. Eдва преди две седмици хората в Северна Италия започнаха да се отнасят съществено към карантината и от този момент стартира и стабилизирането. Ако съблюдаваме карантината и разпоредбите, можем да спечелим тази борба ", споделя доктор Магалди.

Според нея неспазването на разпоредбите първоначално е повода да пострадат толкоз доста хора.

" Само няколко града бяха под карантина. В тях към този момент няма нови случаи. Но останалите, изключително в Южна Италия, не престават да търпят съществени провали. От сътрудниците ми разбирам, че хората не престават да излизат на разходка, при положение че времето на разходките от дълго време мина ", споделя тя.

" Това може да се случи и на вас. Тук лекуваме хора, които до през вчерашния ден са били здрави, само че вирусът ги е застигнал. Преди няколко дни приехме 18-годишен юноша и го интубирахме! В тази болинца лежат нечии баби и дядовци – говорим за действителни хора и животи ", споделя Кйера.

Обяснява, че се пробвам да открие общи ползи с пациентите, с цел да има разнообразни тематики за диалог, отвън тяхното здраве. Напомня им за  естествения живот и да ги насоча към други мисли. Когато стартират да се усъвършенстват, в края на тяхното престояване, им припомня да не почват с танците още с прибирането вкъщи.

" Зарад
Най-притеснена била сестра й, която живее в Маями и е с пет часа обратно от ставащото в Италия. " Освен за мен, тя е доста обезпокоена за майка ми, която е общопрактикуващ доктор. Може да се каже, че цялото ми семейство е на първа линия – чичовците ми работят в болница в южна Италия и нямат защитна екипировка – нямат такива ", споделя Кйера.

Разказва, че е прекарала едни от най-хубавите си години в България.

" България за мен е втори дом, сред Италия и Швеция. България ми даде опция да последвам медицина, каквато Италия не ми даде. Чувствам българите близки като италианците и шведите – и на всички споделям: апелирам, останете си в сигурност у дома ", приключва тя, представена от " Нова ТВ ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР